Fria arbeten - nödig kännedom

Elarbeten man får göra själv: byta trasig propp/säkring,byta glödlampor, montera skarvsladd, reparera trasiga skarvsladdar eller apparatssladdar,byta fast installerade väggutag och strömbrytare och ansluta eller byta ut fast ljusarmatur i torra utrymmen

Tips för säkrare el: Istallera jordfelsbrytare, försök att vara hemma när maskiner är igång, köp CE-märkta produkter, kotrollera så sladdarna är hela, använd alltid produkter som är anpassade för utomhusbruk när du installerar någonting utomhus och stäng av utsrustning som du inte använder.

CE-märkning: Följer eu-direktiven för produkten, uppfyller kraven för miljö, hälsa, säkerhet och funktion. Tillverkaren ansvarar för alla skador som den CE-märkta produkten orsakar, om användaren har följt instruktionerna.

S-märkning: Den är idag frivillig, den intygar att produkten uppfyller vissa säkerhetskrav, funkar som en kvalitetsmärkning

Skyddsledare: Den är enbart avsedd för skyddsjordning. Skyddsledaren finns oftast mellan strömkällan till utrustningen. Den är försedd med gul-grön isolering. Den leder bort strömmen om det blir något fel i apparaten, säkringen går då direkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0